Mode

Dit draagt u komend najaar!

Wintertrends 2016:

Ieder jaar zijn er toch weer nieuwtjes, bijzondere kleuren en accessoires te ontdekken tijdens de grote fashion shows. En de mode van deze herfst en winter in de winkels zal hangen, zal daar voor een groot deel op gebaseerd zijn.

Het is daarom altijd leuk om vooruit te kijken naar de opvallende en nieuwe trends en alvast wat inspiratie op te doen voor je wintergarderobe.

Silhouet

Opvallend in de damesmode is de A-lijn. Rokken en broeken lopen naar onderen wijder uit. Datzelfde geldt voor broekrokken en jurken. Truien en vesten zijn vaker oversized, schouders worden weer breder.

Lengte

Veel rokken en broekrokken zijn nu langer en vallen over de knie. Naast korte sportieve bikerjacks zie je ook veel lange jassen die over de knie en zelfs op de enkels vallen.

Stoffen

Leer en suède (met en zonder franjes) blijven onverminderd populair. Tweed, wol en (grof) gebreide stoffen zijn nog steeds in, de transparante trend blijft ook. Kleurig bont, kunstig bont en veel jassen en capes afgezet met een randje teddy bont. Ruitmotieven komen in de plaats van bloemenprints.

Kleuren

Blauw is een belangrijke modekleur dit seizoen. Naast de winterkleuren zwart en grijs zie je deze winter veel lila en roze tinten. Bruin is lang weggeweest uit het modebeeld maar de kleur is bezig aan een comeback. Bruin en grijs worden met elkaar gecombineerd om ons langzaam aan deze kleur te laten wennen.

Vorige bericht Volgende bericht

Bekijk ook