Mode

Een streepje voor!

De modecollecties voor winter 2018-2019 staan bol van de prints en daarbij valt vooral de streep op. Gestreepte kleding is een belangrijke trend dit najaar. Horizontaal of verticaal, fijn of breed, felle kleuren of rustige kleuren het kan allemaal.

Maar over strepen is ook altijd veel te doen. Want, maken horizontale strepen nu wel of niet dik? En laten verticale strepen je slanker lijken?  Lees hieronder hoe je gebruik maakt van strepen om bepaalde delen van je figuur er zo voordelig mogelijk uit te laten komen en hoe je van je minpunten pluspunten maakt.

De breedte en kleur van de streep

Omdat sommige horizontale strepen je blik in de breedte trekken, kunnen ze je dikker laten lijken. Verticale strepen trekken je blik juist van boven naar beneden en maken je daarom langer en slanker. Maar dat geldt niet in alle gevallen. De breedte en kleur van de strepen zijn namelijk ook van invloed.

Dunne, smalle strepen verlengen

Het is moeilijker voor je ogen om te focussen op dunne strepen dan op brede strepen. Als je ogen ergens door worden aangetrokken, dan blijven je ogen daar langer op gericht. Die gebieden lijken dan breder of groter. Dunne strepen zijn moeilijker te volgen voor je ogen, die gebieden lijken eerder kleiner, smaller.

Hoe breder de streep, hoe breder je blik getrokken wordt. Meerdere smalle verticale streepjes trekken je blik juist meer in de lengte. Maar dat geldt ook voor smalle horizontale streepjes.

Dus voor zowel horizontale als verticale strepen geldt, brede strepen maken dik en smalle strepen maken je eerder slank.

Lengte van het kledingstuk

Bij een korte top met brede strepen is het verbredende effect groter dan bij een jurk met brede strepen. De lengte van de jurk maakt dan veel goed.

Strepen die passen bij je figuur

Hoe lang ben je?

Ben je klein, draag dan iets met smalle streepjes met weinig kleurverschil. Smalle strepen trekken je blik in de lengte en laten je langer lijken. Brede, opvallende strepen laten je een stuk korter lijken. Ben je lang en slank? Dan kan je best een wat bredere horizontale streep hebben. Ben je lang met vrouwelijke vormen, ga dan voor niet te brede en niet te smalle strepen.

Laatste Tip!

Een gestreepte trui of blouse kan wat veel van het goede zijn. Draag er een gilet, vestje of jasje over en het probleem is opgelost.

Vorige bericht Volgende bericht

Bekijk ook