Mode

Fluweel, velvet, velours…

Fluweel, velvet, velours… zoveel woorden maar betekenen ze eigenlijk écht hetzelfde? Fluweel is het toppunt van zachtheid. Het is niet zonder reden dat er gesproken wordt van een “fluwelen stem” als iemand ons bijzonder goed in de oren klinkt. Zo voelt fluweel aan. De stof bestaat al honderden jaren en was vroeger voorbehouden aan de rijken, de adel en geestelijken. Vandaag de dag kan fluweel casual, elegant, feestelijk of chic in de mode worden geïntegreerd.

Voor we je enkele toppertjes voorschotelen, willen we je graag dit fluweetje vertellen: de catwalks van topontwerpers liepen vol modellen in outfits met fluwelen accenten. Denk niet aan grof ribfluweel, vandaag is geplet fluweel de norm als je sensueel uit de hoek wil komen. Het moet gezegd dat de stof ons een beetje doet denken aan een opgewaardeerde pyjama, maar als je slim combineert haal je er de juiste dosis glamour uit.

Dat superzachte stofje voelt heerlijk aan en heeft een feestelijke uitstraling. Maar je hoeft echt geen feestelijke gelegenheid af te wachten om het te dragen. Voor een ontspannen look met een bijzondere touch is fluweel in combinatie met zachte breisels bijzonder geschikt. De herfsttrend fluweel wordt perfect aangevuld door de gebreide structuur en samen zien ze er fantastisch uit.

Het fantastische aan fluweel is verder dat de kleuren zo schitterend zijn. Heel rijk en luxueus. Donkerrood fluweel  deze kleur staat iedereen mooi! Overigens beperken we ons niet tot rood. Ook donkerblauw, zwart, poederroze en zelfs fluweel met dierenprints zijn hot.

Bekijk de nieuwe fluwelen kleding uit de huidige collectie en leuke kleding die je daarmee kunt combineren!

Vorige bericht Volgende bericht

Bekijk ook